Skip to main content

VÄRMLAND & GÖTA KANAL

14 – 19 augusti

 

Djupa skogar, glittrande sjöar och fantastisk kulturhistoria känns signifikativt när vi tänker på Värmland. Här besöker vi b.la Lars Lerins Sandgrund, Selma
Lagerlöfs hem Mårbacka och Monica Zetterlundmuseet. Därefter beger vi oss mot Mariestad och en efterlängtad båttur på Göta Kanal.
Under resan bor vi på tre olika hotell med halvpension.

Pris per person: 9195:- / Del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 1900: –

I priset ingår:

• Buss hela resan
• 5 hotellövernattningar inkl. frukost & middag
• Lunch dag 4
• Entreer & rundvisningar enligt program
• Färdledare från SPF

Valfria tillägg per person:

Avbeställningsskydd: 7 % av resans pris

Kompletterande reseförsäkring

Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

DAG 1 – 14/8

Från hemorten tar vi sikte på Gävle där vi övernattar första natten på Scandic CH. Vi gör givetvis stopp efter vägen för både bensträckare, lunch och kaffe.
Väl framme i Gävle äter vi en gemensam middag.

[ M ]

DAG 2 – 15/8

Idag beger vi oss vidare mot Värmland. Vi kör genom Dalarna och stannar för lunch runt Filipstad.

Vi kommer fram till Lars Lerins Sandgrund—konsthall ca kl. 1500. Här, i den ljusa och luftiga lokalen på udden som utgör entrén till det mäktiga klarälvsdeltat,
visas Lars Lerins bilder från Lofoten, Mellanöstern, Amerika och Munkfors.
HSB-längor, fåglar, nöjesfält och vidsträckta vidder. Lars Lerin fångar både det nära och det mer avlägsna i sina bilder. Några små, andra monumentala. Alla lika rika på detaljer. I konsthallen finns även en butik med försäljning av Lars Lerins böcker och vill du ta en en fikapaus kan du göra det i ett café som har en vacker utsikt över Klarälven.
Vi checkar sedan in på vårt hotell i Karlstad som blir vårt hem de nästa tre
nätterna. Gemensam middag på kvällen.

[ F, M ]

DAG 3 – 16/8

Efter frukost beger vi oss på dagens äventyr. Första stopp blir Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här väntar en guidad visning där vi får höra den spännande berättelsen om hennes liv och författarskap. Vi reser sedan vidare ca 30 minuter för att fortsätta i en annan välkänd författares fotspår. Geijersgården i Ransäter är platsen där författaren Erik Gustaf Geijer föddes, idag minnesgård, släktgård, museum och ett av Värmlands mest besökta turistmål. Även här väntar en guidad rundtur. Ett besök på gården blir ett rofyllt ögonblick med blickar bakåt till en svunnen tid.  Här finns också tid för att äta lunch om så önskas. Nu byter vi inriktning och åker vidare mot Monica Zetterlundmuseet i Hagfors, ca 40 minuters restid. 1937 föddes
Monica Zetterlund in i bruksortslivet i Hagfors. Ända från tidig ålder inne på pappas musikaffär, till scener framför storpublik i London, USA och Stockholm, kom musiken och teatern vara viktigast för henne.
På museet får vi följa med henne från unga års mångfaldiga eskapader, ända tills det hon blir en av Sveriges mest folkkära och uppskattade artister! En komplex och ibland motsägelsefull själ; Ett lingonris i ett cocktailglas.
Gemensam middag på hotellet.

[ F, M ]

DAG 4 – 17/8

Idag ska vi på MS Bellevue passera 16 slussar, den Stora Kanalturen från Sjötorp-Töreboda. En 19 kilometer lång guidad båtresa på Göta kanal genom 16 st. av Göta kanals västgötadels 21 slussar och 10 st. broar med en nivåskillnad på ca 40 meter.
En 4.5 timmars kanalkryss på genom en idyll av växlande landskap med skog, gårdar och bebyggelse samt över fälten med betande boskap. Vi äter lunch ombord på båten.
Gemensam middag på kvällen.

[ F, L, M ]

DAG 5 – 6, 18/8 – 19/8

Efter frukost beger vi oss sakta mot Västerbotten igen, vi stannar efter vägen för lunch och bensträckare. Vi tar oss hela vägen till Sundsvall innan vi checkar in på vårt hotell och avnjuter en sista gemensam middag på kvällen.
Nästa morgon tar vi de sista 40 milen upp till Skellefteå där vi förväntas vara ca kl. 15,00

[ F, M, F ]

HOTELL:

Scandic CH

Scandic Winn

Scandic Sundsvall City

 

DETTA INGÅR ALLTID NÄR DU BOKAR HOS OSS

PERSONLIG SERVICE

Vi på Reseproducenten anser att värdskapet är allt. Vi finns alltid till för er!

HANDPLOCKADE HOTELL

Vi tror på kvalité istället för kvantitet.
Vi strävar främst att sälja destinationer och hotell som vi besökt eller fått starkt rekommenderat av våra partners runt om i världen.

TRYGGHET

Vår service är din trygghet. En skräddarsydd paketresa med flyg och boende hos oss ger dig ett omfattande, juridiskt skyddsnät.
Paketreselagen ställer självklart kunden i fokus och vi uppfyller alltid villkoren.