Skip to main content

TOSCANA

3 – 10 september

 

Toscana räknas av många som ett av de vackraste landskapen i Italien. Här finner vi mängder av konst, vingårdar och kulturskatter från medeltiden och tidigare – inte bara i landskapets huvudstad Florens utan även i Lucca, Siena och Pisa. I Toscana äter vi gott och dricker högklassiga lokala viner, vi bjuds på underbara naturupplevelser i det böljande landskapet & pittoreska byar, medeltidsborgar och små städer som pryder kullarnas toppar.

Pris per person:

16,350:- / Del i dubbelrum

I priset ingår:

• Flyg Luleå – Pisa t/r inkl bagage & skatter
• 7 nätter del i dubbelrum inkl frukost & citytax
• 6 middagar + lättare måltid på ankomstdagen
• Transporter enligt program
• 2 vinprovningar
• Lokalguider
• Färdledare från Via Luleå

 

Teknisk arrangör: Via Luleå

Valfria tillägg per person:

Avbeställningsskydd: 7 % av resans pris

Kompletterande reseförsäkring

Dricks på plats

Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

DAG 1 – 3/9

Vi samlas på Luleå Airport och reser via Arlanda och Oslo till Pisa med ankomst under kvällen. Vid ankomst väntar vår buss för transfer till Montecatini Terme och vårt centralt belägna hotell Hotel Ambrosiano – en bekväm bas för den kommande veckans program. Vid vår sena ankomst till hotellet serveras en kall måltid.

DAG 2 – 4/9

Fri dag att utforska omgivningarna. [ F, M ]

DAG 3 – 5/9

Efter frukost väntar en resa med tåg till Toscanas huvudstad Florens, som under medeltiden var en av världens mäktigaste städer. Med lokalguide gör vi en rundtur där vi får se många av Florens största sevärdheter, bl.a. marmordomkyrkan Santa Maria del Fiore, kampanilen, hertigpalatset Palazzo Vecchio, Uffiziegallerierna med en av världens finaste konstsamlingar och bron Ponte Vecchio med sina butiker. På programmet står också Dopkyrkan som är känd för bronsdörrarna ”Paradisets portar” av konstnären Gioberti. Under eftermiddagen blir det också tid för egen disposition där vi kan besöka något museum, shoppa eller bara njuta av atmosfären i staden innan vi med tåg tar oss tillbaka till Mintecatini Terme. [ F, M ]

DAG 4 – 6/9

Siena är en stad som endast överträffas av Florens vad gäller konstnärlig rikedom. Den arkitektoniska helheten i stadens medeltida centrum är betagande. Staden är omgiven av en ringmur, byggd på tre kullar och husen består av ”sienarött” tegel från trakten. Siena byggdes 1287–1348 och staden är full av välbevarade palats och byggnader i gotisk stil. Under en rundvandring med lokalguide får vi bl.a. se det berömda torget Il Campo där också rådhuset med sina många salar och väggmålningar ligger. Vi ser också katedralen Santa Maria, byggd i vit marmor och som tronar på Sienas högsta punkt samt den mäktiga hallkyrkan San Domenica, varifrån utsikten över Siena är hänförande.
Vi åker vidare mot medeltidsstaden San Gimignano som tronar på en höjd innanför omgivande murar. Den är känd som tornens stad, men av de 72 tornen som byggdes av välbärgade affärsmän på medeltiden finns idag endast 15 kvar. Vi vandrar runt i den vackra medeltida staden, varifrån vi även har en fantastisk utsikt över omgivningarna. Vi gör ett besök vid vingården Fattorio San Donato för att smaka på deras utsökta viner innan vi beger oss åter till Montecatini Terme. [ F, M ]

DAG 5 – 7/9

Fri dag. [ F, M ]

DAG 6 – 8/9

Vi åker på en vacker kurvig väg ner till Pisa. Där besöker vi den gamla stadskärnan Mirakelplatsen. Här ser vi de marmorbyggnader som bildar en symmetrisk enhet; det lutande tornet, domkyrkan med den vackra predikstolen, baptisteriet och camposanto (dopkapell och kyrkogård). Efter lunch fortsätter vi till Lucca. Detta är en av de mest charmerande städerna i Toscana, helt omgiven av en 4 km lång fästningsmur från renässansen. Under flera århundraden var Lucca huvudstad i en medeltida handelsrepublik, men grundades redan av romarna före Kristi födelse. Den gamla romerska stadsplanen är bevarad och det är ett nöje att gå runt i den kompakta staden där de flesta husen är tegel-stensröda. Vi besöker även en vingård i närheten av Lucca där vi får prova på lokala viner samt äta en meny med toskanska specialiteter. [ F, M ]

DAG 7 – 9/9

Fri dag. En sista dag att njuta av omgivningarna på egen hand. [ F, M ]

DAG 8 – 10/9

Efter frukost väntar transfer till Pisa – varifrån vi lämnar Italien med hemkomst till Luleå under kvällen. [ F ]

HOTELL:

MONTECATINI TERME

Hotel Ambrosiano

DETTA INGÅR ALLTID NÄR DU BOKAR HOS OSS

PERSONLIG SERVICE

Vi på Reseproducenten anser att värdskapet är allt. Vi finns alltid till för er!

HANDPLOCKADE HOTELL

Vi tror på kvalité istället för kvantitet.
Vi strävar främst att sälja destinationer och hotell som vi besökt eller fått starkt rekommenderat av våra partners runt om i världen.

TRYGGHET

Vår service är din trygghet. En skräddarsydd paketresa med flyg och boende hos oss ger dig ett omfattande, juridiskt skyddsnät.
Paketreselagen ställer självklart kunden i fokus och vi uppfyller alltid villkoren.