Skip to main content

LOFOTEN FULLBOKAD

4 – 8 juli

 

Upplev Lofoten & svenska Lappland under Midnattsolen, svindlande natur, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr och en fjordkryssning till Trollfjorden. Bli inte förvånad om du återvänder hem med stjärnor i ögonen, kameran full av nya foton och planer på ett nytt besök nästa år.

Pris per person: 12,495:- / Del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2100: –

I priset ingår:

• Buss under hela resan
• 4 hotellövernattningar inkl. frukost och middag
• 4 luncher
• Alla transporter och utflykter enligt program
• Färdledare Rolf Granstrand från Skellefteå

Valfria tillägg per person:

Avbeställningsskydd: 7 % av resans pris Kompletterande reseförsäkring:

Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

DAG 1 – 4/7

Avfärd Skellefteå kl. 06,30. Via Piteå, Älvsbyn. Förmiddagsfika njuter vi av vid Storforsen. Sedan beger vi oss via Lappmarksgränsen, Kåbdalis, Polcirkeln, och Jokkmokk. Lunch äter vi i Jukkasjärvi nära det världsberömda ICE-hotellet som nu kan visa sina isklädda sviter även sommartid. Vi stannar till på ICE-hotellet och får se oss omkring.

Vi passerar staden Kiruna som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling, då hela stadskärnan måste förflyttas som ett resultat av gruvbrytningen. Resan fortsätter efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Gemensam middag på vårt hotell i Narvik på kvällen.

[ L, M ]

DAG 2 – 5/7

Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåglar, fjällblommor, fiskodlingar, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Hanøy kliver vi av bussen för att istället färdas med båt sista sträckan till Svolvaer.

Nu väntar en ca 3 timmar tur med båt till den vackra och världskända Trollfjorden. Under turen har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna och få mata sjöfåglar. Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. Vi ankommer till Svolvaer hamn där vår buss möter upp oss för vidarefärd mot vårt hotell där gemensam middag och övernattning.

[ F, L, M ]

DAG 3 – 6/7

Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR” där vi får låna whispers för guidning och lunch.

På vägen tillbaka gör vi en avstickare mot Kablevåg, och Lofotenkatedralen. Vågan kyrka, Lofotkatedralen, från 1898, tävlar med bergstopparna och är synlig långt till havs. Kyrkan med sina 1 200 platser är den största kyrkan i norra Norge, och en av landets största träkyrkor.

Innan vi återvänder för vår gemensamma middag på hotellet, gör vi en kortare vandring i Lofotens huvudort, innan vi besöker Lofotens Krigsminnemuseum. Utställningen återspeglar eran 1940-45. Det blir ett spännande och historiskt besök. Och säkerligen tid för en kopp kaffe eller två.

[ F, L, M ]

DAG 4 – 7/7

Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter frukost och lastar vi bussen med våra resväskor och åker till Moskenes färjeläger. Därifrån tar vi färjan tvärs över fjorden till Bodö. Från Moskenas är det c:a 25 mil till Bodö. Innan färjan avgår hinner vi med lite fritid och egen lunch, finns även restaurang med enklare rätter på färjan.

Färjan brukar gå ca 14.45 och man är framme efter 18 i Bodö, beroende på klockan och tidsvattnet åker vi ev. till Saltströmmen och ser på havets krafter innan vi åker mot vårt hotell och checkar in. Middag äter vi på Thon Hotel Nordlys i Bodö där vi också övernattar sista natten i Norge.

[ F, M ]

DAG 5 – 8/7

Efter frukost börjar vi dom femtio milen hem till Skellefteå via Silvervägen. Förmiddagsfika i Rognan och lunch på fjällhotellet i Vuoggatjålme. Vi gör ett kortare stopp efter vägen för kaffe och bensträckare men vi kör raka spåret hem. Ankomst ca kl. 18.

[ F, L ]

HOTELL:

Quality Hotel Grand Royal 4-5 juli
Thon Hotel Svolvaer: 5-7 juli
Thon Hotel Nordlys Bodö: 7-8 juli

DETTA INGÅR ALLTID NÄR DU BOKAR HOS OSS

PERSONLIG SERVICE

Vi på Reseproducenten anser att värdskapet är allt. Vi finns alltid till för er!

HANDPLOCKADE HOTELL

Vi tror på kvalité istället för kvantitet.
Vi strävar främst att sälja destinationer och hotell som vi besökt eller fått starkt rekommenderat av våra partners runt om i världen.

TRYGGHET

Vår service är din trygghet. En skräddarsydd paketresa med flyg och boende hos oss ger dig ett omfattande, juridiskt skyddsnät.
Paketreselagen ställer självklart kunden i fokus och vi uppfyller alltid villkoren.